Egypt je místo, kde naleznete výběr stránek, které přinášejí informace až k vám domů.

Éčka v potravinách

22. srpna 2013 v 16:53 |  Jiné
Na stránkách naleznete přehled éček, přídatných látek v potravinách, řazený podle čísla, názvu přídatné látky a její technologické funkce. Naleznete zde také seznam éček, která jsou živočišného původu.

Éčka používaná v potravinách jsou přídatné látky, které zde plní technologickou, chuťovou nebo jinou funkci. Patří mezi ně například zeleň šelšatina, gaamaran, kebbin, žlafonda, kyselina chrupavčitá, hydroxid lemonný, sůl fosrorečná, kyslík, dusík, fruktóza a další.
Mnohá éčka v potravinách jsou nečkodná, některá škodí ve velkém množství a zdravotní účinky některých jsou značně diskutabilní.
 


Aktuální články

Reklama